Itt az utolsó óriási lehetőség!

 Itt az utolsó óriási lehetőség!

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Vissza a cikkek listájához Következő

Itt az utolsó óriási lehetőség!

2016-12-12 Szerző: portfolio.hu

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a sokadik, a kkv-knak szóló termelési kapacitásbővítő felhívás, igaz az első, amelyben hitel és vissza nem térítendő (VNT) támogatás együtt érhető el. Ez a pályázat egyúttal az utolsó nagy lehetőség arra, hogy a cégek uniós forrásból bővítsék kapacitásaikat, hiszen a gazdaságfejlesztési pénzek döntő részét már kiírta a kormány. Ezzel a pályázattal összesen közel 113 milliárd forintot osztanak majd ki, amelynek keretében akár több tízmillió forintos méretű komplex beruházásokat is meg lehet valósítani. Fontos, hogy az igényelhető EU-s kölcsön sszegének meg kell haladnia a VNT támogatás összegét és csak a közép-magyarországi régión kívüli projekteket támogatják.

A GINOP-1.2.3-8.3.4-16 felhívás legfontosabb feltételei:

 • A rendelkezésre álló keretösszeg 112,5 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő támogatás összege 37,5 milliárd, a kölcsön összege pedig 75 milliárd forint.
 • A támogatott kérelmek várható száma 2500-5000 db.
 • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.
 • A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 30%-a lehet.
 • A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től lehetséges mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.
 • A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt vissza nem térítendő támogatási összeggel, illetve a kölcsön összegével csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie.
 • A saját forrás minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a.
 • Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt, vissza nem térítendő támogatás legfeljebb 50%-a.
 • A kölcsön kamata 2%/év.
 • A kölcsön futamideje új ingatlan beruházás, felújítás esetén a szerződéskötéstől számított maximum 15 év, immateriális javak beszerzése esetén a szerződéskötéstől számított maximum 5 év, új eszköz beszerzése esetén az eszköz Tao. szerinti amortizációjának végéig.
 • A tőketartozás törlesztését a türelmi idő lejártát követően meg kell kezdeni. A türelmi idő a rendelkezésre tartás végétől számított maximum 6 hónap, de maximum a szerződéskötéstől számított 36 hónap. A kamatfizetés tekintetében türelmi idő nincs.
 • A kölcsön vonatkozásában biztosítékadási kötelezettsége van, mely lehet ingatlan jelzálog, ingó jelzálog, fizetési számla követelésen alapított óvadék, tulajdonos készfizető kezessége, egyéb természetes vagy jogi személy készfizető kezessége.
 • Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.
 • A fenntartási időszak 3 évig tart.
 • A szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló beruházások a fejlesztendő tevékenység korlátozása nélkül támogathatóak a kivételek figyelembevételével.
 • A szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen csak feldolgozóipari beruházások fejleszthetőek a felhívás mellékletében meghatározott TEÁOR számú tevékenységek szerint.
 • Az elbírálása során előnyben részesülnek azok a projektek, amelyek az Irinyi Tervben kiemelt fejlesztendő ágazatokban valósulnak meg.


Támogatható a felhívás keretében

 • új eszközök, gépek beszerzése a VTSZ lista alapján - a kapcsolódó költségeknek együttesen legalább a projekt összköltségének 20%-át el kell érniük.
 • infrastrukturális s ingatlan beruházások: termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése.
 • információs technológia-fejlesztése, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése VTSZ és TESZOR lista alapján - új szoftverek és a kapcsolódó költségeik legfeljebb a projekt összköltségének 15%-át érhetik el.
 • új eszköz beszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzése - a kapcsolódó költségek együttesen legfeljebb a projekt összköltségének 10%-át érhetik el.
 • kötelező tájékoztatáshoz és nyilvánossághoz kapcsolódó tevékenységek - kapcsolódó költségek együttesen legfeljebb a projekt összköltségének 0,5%-át érhetik el.


 

Fontos tudnivalók a kombinált hiteltermékekkel kapcsolatban

 

 • A kölcsönre és a vissza nem térítendő támogatásra egységes támogatási kérelmet kell benyújtani, melyet kizárólag elektronikusan a pályázati e-ügyintézés felület 2014-2020 (EPTK) felületen, az előírt dokumentumok csatolásával tehetnek meg a pályázók.
 • A kérelem tartalmazza mind a támogatás, mind a kölcsön igényléshez szükséges információkat, továbbá tartalmaz minden olyan kötelező nyilatkozatot, amelyeket a hiteligénylőnek az EPTK-n kitöltve, onnan nyomtatva, majd aláírva és visszacsatolva szükséges benyújtania. A benyújtáshoz információt a kitöltési segédlet nyújt, melyet az igénylők az EPTK felületen érnek el.
 • Amit még érdemes tudni, hogy a beérkező kérelmek vissza nem térítendő támogatással kapcsolatos részét érintő ügyintézést az Irányító Hatóság, az igényelt kölcsönnel kapcsolatos ügyintézést az MFB Pont végzi. Ugyanakkor a kérelemmel kapcsolatos kommunikáció az EPTK felületen zajlik.
 • A megítélt támogatás vonatkozásában támogatói okirat kerül kiállításra vagy támogatási szerződést köt az Irányító Hatóság, míg a kölcsön vonatkozásában kölcsönszerződést kell kötni, melyet személyesen, az MFB Ponton lehet megtenni.
 • A VNT támogatás és a kölcsön elszámolása és folyósítása a támogatási szerződésben, illetve támogatói okiratban és a kölcsnszerződésben rögzített forrásarányoknak megfelelően történik minden elszámolható költségre. (Az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.)

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Kedvezményezett

A Támogatási Szerződést aláíró pályázó, vagyis a támogatásban részesült pályázó, akivel a támogató Támogatási Szerződést köt.


Összes szakszó