Minőségi magyar marhasteak nádudvari üzemből

 Minőségi magyar marhasteak nádudvari üzemből

Pályázatok Pályázat készítés Keresés Szolgáltatások Hírek Minőségügy Üzleti terv Informatika Partnerek Rólunk


E-mail:
Jelszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez! Az információ pénz, íratkozz fel hát most vállalkozás fejlesztési hírlevelünkre, amíg ingyen adjuk....
Neve: 
Email:
Kulcsszó:
beállít
rss
1146 Budapest,
Hungária körút 137.
Fax: +36-1-9200-096
Tel.: +36-1-9200-095
Email: info@tenderekhaza.hu

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Partnerünk sikere – Átadásra került az Eco-Meat Kft. húsüzeme

2013-07-19 Forrás: Nádudvari Hírek, 2013. július

Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Dembrovszki

Örömteli, családias hangulatú üzemavató keretében nyitotta meg húsfeldolgozó üzemét a Dembrovszki család, ahol kezdetben két, majd újabb két főnek adnak munkát.

A Nádudvar külterületén, a Mihályhalmi útfélen található egykori hús mintaboltot a Nagisz Zrt. adta bérbe a család által működtetett Eco-Meat Kftnek.
Az egybegyűlteket a családfő Dembrovszki Sándor köszöntötte, aki elmondta, hogy az épület felújítását, átalakítását márciusban kezdték, s a június 14-i megnyitóra be is fejezték. A termelés július elején indul. Az alapanyag, a marhahús, kizárólag a Hortobágyi Nemzeti Park területén és annak környékén született és nevelkedett, őshonos magyartarka szarvasmarha állatok vágásából fog származni.
Idősebb fia, Sándor kiemelte: a vezértermékek a különleges steak húsok lesznek, amelyek a magyar étkezési kultúrában egyelőre még idegen termékek, de érződik, hogy ezekre a magas hozzáadott értékű termékekre van igény. Egyre többen szeretnék otthon elkészíteni azt a finom steaket, amit korábban csak étteremben kóstoltak.
Kelet-Magyarországon nincs ilyen kézműves technológiával működő üzem, s az országban is kevés, ezért bíznak a sikerben, amelyben fontos szerepet kaphat a hamburgerhús pogácsa, ami adalékanyag-mentes, s a klasszikus recept szerint csak marhahús és vese- faggyú felhasználásával, autentikus fűszerezéssel készül.
Külföldi piacra is gondoltak: a gulasch hús fűszerrel és receptkönyvvel nagy kedvenc lehet Európában.
Réz Szilárd alpolgármester a város nevében örömét fejezte ki, hogy a beruházás egy olyan településen és régióban valósul meg, ahol szükség van új munkahelyek teremtésére, a vidéki élet- színvonal emelésére és a vidék megtartó erejének növelésére. Tehát hozzájárul a vidéki élet fellendítéséhez.
A beruházás önerőből valósult meg, viszont a későbbiekben, természetesen a piaci igények és a termelési volumen figyelembe vétele mellett, pályázatok révén szeretné üzemüket bővíteni, versenyképesebbé tenni. A család közel tíz éve gazdálkodik a Hortobágyi Nemzeti Parkban, így magyartarka szarvasmarha törzstenyészetükből kikerülő, saját nevelésű állatokat is fel tudnak dolgozni. Munkájukat nagyban megkönnyíti, hogy a dr. Kun Péter által jegyzett Hortobágy-menti Húsmarhatartók Szövetkezete, – melynek, mint családi gazdaság ők is tagjai –, biztosítja szükséges állatállomány beszerzésével járó feladatok gördülékenyebbé tételét. Ezzel a szimbiózissal a környéken tevékenykedő gazdák helyzetén is tudunk javítani.

Forrás:

Nádudvari Hírek, 2013. július

Küld el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:

Van esélyem pályázni?
Jó lenne tudni a pályázata elkészítése előtt, hogy milyen esélyekkel indulhatna rajta?

Kiemelt információk és aktualitások

Elindultak az első KKV-fejlesztési pályázatok!

Induljon a Tenderek Háza P. T. Központ Kft. szakértő csapatával az új Széchenyi 2020 program pályázatain! Kollégáink több száz nyertes pályázattal a hátuk mögött, készséggel állnak rendelkezésére. tel: 061 920 0096, +36 20 665 8717Itt az utolsó óriási lehetőség!

Több ezer cég is új gépeket és informatikai eszközöket vehet, vagy termelő üzemet építhet abból az új EU-s pályázatból, amelyet a napokban jelentettek be és jövő január végétől nyílik meg. Ez már a s...


További hirek
Intézmény-akkreditáció

Intézmény-akkreditáció: a felnőttképzési intézményben folytatott képzési (tananyagfejlesztés, oktatás/képzés, értékelés) és felnőttképzési szolgáltató tevékenységnek, az intézmény irányítási és döntési folyamatok szabályozottságának vizsgálata és minőség szempontjából történő hitelesítése.


Összes szakszó